Nøtterøy Badmintonklubb

Regler

Spilleregler

Hvem begynner?
Før kampen starter skal det trekkes lodd om hvem som kan velge først (det er vanlig å slå opp ballen og la den som ballen peker på velge). En kan velge mellom å serve, å motta serven eller man kan velge side. Den som har tapt loddtrekningen kan velge blant de alternativene som gjenstår. Den som har vunnet et sett server først i neste sett.

Hvordan får man poeng?
Poeng får man uansett hvem som server. Man fortsetter å serve så lenge man vinner. Når man taper en ballveksling går serven over til motstandarden. Linjene er en del av spillefeltet så det skal ikke dømmes feil når ballen treffer en linje. Når spillet er i gang kan man stå hvor man vil og det er ikke feil om man trår utenfor banen. Når man har et jevnt antall poeng (0,2,4,6 osv) skal man avgi serven fra høyre servefelt. Har man et ujevnt antall poeng avgir man serven fra venstre servefelt.

Poeng?
En kamp spilles best av tre sett. Et sett vinnes av den part som først oppnår 21 poeng. Den part som vinner en ballveksling oppnår ett poeng. Hvis stillingen blir a 20, vil den part som først oppnår 2 poengs ledelse vinne det settet. Hvis stillingen blir a 29, vil den part som vinner den neste ballveksling vinne det settet. Den siden som vinner et sett server først i neste sett.


Serven!
I en korrekt serve skal en del av begge føttene til både server og mottaker være i kontakt med banen inntil serven er avgitt. Hele rackethodet skal, når ballen treffer rackerten i serven, være under serverens midje (nederste ribben) og hele rackethodet skal i trefføyeblikket være under (lavere enn) den hånd som holder racketen. Det er feil (tapt ballveksling) hvis en spiller berører nettet eller nettstolpene med racket, kropp eller bekledning under spillet.

Visste du at…
… badminton er verdens raskeste racketsport, ballen kan ha en hastighet på opptil 330 km/t når den forlater racketen.

… en badmintonbane e 81.7 kvm, det vil si like stor (liten) som en normal 3-roms leilighet.

… i Norge fantes det ved april 2016 109 badmintonklubber med 5279 medlemmer